18 martie 2008

De Sf.Patrick cu felicitari!

Vroiam sa postez de ieri, dar si-a facut simtita prezenta un alt domn din viata mea care mi-a luat tot ce inseamna timp liber, l-a mototolit si l-a aruncat la cos. Strike one!
And now, payback, azi sunt in blugi si in tricou si stralucesc mai tare ca oricand.
Aseara s-a sarbatorit Sf.Patrick in verde, cu bere si cu concert Kumm , si mai tarziu putin, cu Gheorghe Dinica , privindu-ne gales de pe laptop din productia 2007 "Ticalosii".
Dar, cine este oare acest Sf. Patrick si de unde s-a aciuat el pe la noi? Povestea suna cam asa , Sf. Patrick , baietzas fiind, prin anul 385, a fost furat de pirati din tara lui mama, Britania, si vandut ca sclav in Irlanda. Timp de sase ani cat s-a zbatut sa isi recastige libertatea s-a si indragostit de irlandezii chefli si tara lor de smarald. Eliberat si intors in Britania,a stationat indeajuns incat sa intre in randul clericilor si s-a intors, nu ca rob ci ca Episcop al Irlandei, sa crestinizeze toti panganii no matter what! And he did. Este reprezentat de obicei purtand o frunza de trifoi, pe care a folosit-o ca sa exemplifice conceptul de Sf.Treime. Irlandezii il sarbatoresc pe 17 martie, cu multa bere, mese copioase si fatuci din alea cu parul rosu imbracate in verde care topaie de colo colo. Dealtfel irlandezii sunt recunoscuti in lume pentru cheful lor de viata si veselia lor debordanta.
Ce cauta Sf.Patrick in Romania? A venit cu trendul, alaturi de fratii sai Halloween si Sf.Valentin.And that's not a bad thing.
Pentru ca se incadreaza intr-o serie de sarbatori locale foarte interesante si diferite, catchy, care au devenit internationale tocmai prin aceste atribute, pentru ca merita sa fie cunoscute. Sf.Valentin este o mare gretosenie, dar este o gretosenie frumoasa, un motiv in plus sa ma bucur, sa fug la mare si sa o ard pink punk cu inmioare. La fel si cu Halloweenul si cu Sf.Patrick si, mai nou, cu Martisorul, care, incet incet , incepe sa fie adoptat de mai multe popoare.
And why is that? Cause it's fucking nice! Si e ok sa promovezi valorile nationale la un nivel extins, lucruri fromoase, mai ales pentru ca suntem inconjurati de mizerie,vagabonzi, crime si razboaie. Nu sa imi sari in cap si sa imi spui ca nu sunt patrioata (oh, really now? tu ce ai in picioare Adidas sau Bit-uri? nu visezi la un Apple? nu mananci de la Mc? it's a new world, deal with it).
Acestea fiind spuse, nu ma mai intind, caci deja e dubios ca e aproape unu dupa-amiaza si inca mai pot sa ma relaxez cu muzica mea, in blugi si tricou. Daca o sa dureze situatia asta , toata revolta mea de azi impotriva sistemului e degeaba, pentru ca nu vine sistemul sa ma vada cum ma revolt damn it!

In ton cu Sf.Patrick de ieri, am furat o recomandare muzicala de la Maria cu Palaria, se numesc Dropkick Murphys si ruleaza:

Niciun comentariu: