27 aprilie 2008

Cutiuta muzicala: Meet Cocorosie



CocoRosie reprezinta un duo muzical format din surorile Sierra Rose Casady ("Rosie") si Bianca Leilani Casady ("Coco") in 2003. Sierra canta la chitara, pian si harpa si contribuie si la partea vocala. Vocea Biancai este cea care iti ridica parul de pe spate , tot se ocupa si de percutie folosind instrumente diverse printre care si jucarii vechi. Lumea Cocorosie este ca o vanatoare de unicorni, unde armele nu exista.

Oricum fetele acestea doua fac o muzica extra ciudata dar foarte lucrata si profi like din toate punctele de vedere. Nu poti sa spui clar ca iti place, dar nici ca nu iti place. E genul ala de muzica pe care vine la fix exact cand nu te astepti, ca un cufar pe care il ai dar nu ai stiut niciodata ce contine, si daca il deschizi la momentul potrivit vei fi mai mult decat uimit si indestulat cu sunete, insa daca il deschizi mai devreme sau prea tarziu, te va intampina pustiu.
Stiluri : indie rock,trip-hop,indie electronic,post rock/experimental/dream pop

Discografie:

* La maison de mon rêve (Touch and Go/Quarterstick Records, 2004)
* Beautiful Boyz EP (Touch and Go/Quarterstick Records, 2004)
* Noah's Ark (Touch and Go/Quarterstick Records, 2005)
* The Adventures of Ghosthorse and Stillborn (Touch and go Records, 2007)

Albumul "The Adventures of Ghosthorse and Stillborn" este cel de-al patrulea album al lor si a fost lansat la sfarsitul anului 2007 la Touch and Go Records.Piesele sunt briliante in abordare, de o simplitate aparenta sunt foarte bine lucrate si complexe,te va atrage mai mult versatilitatea Biancai si lui Sierra pe parcursul albumului.Cel mai bun cantec de pe album, este de departe “Werewolf”, o panza tesuta din pian , beaturi rasfrante si vocile de basm ale celor doua. Insa albumul va captiva orice ascultator care ii dedica putin timp si atentie.

The Sea is Calm e my personal favourite, dar Cocorosie au scos 4 albume excelente, merita sa le ascultati pe toate, so feel free to looked them up.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu as spune chiar ca muzica lor este ca un cufar pe care nu-stiu-cum,o amestecatura de sunete bizare, si alte cele. muzica lor este exemplu de viata . ori te regasesti si nu te mai poti opri, ori consideri ca e ciudat/ok/bun. de cand am dat de ele, nu mai ascult nimic altceva, decat albumele lor pe repeat.