14 decembrie 2008

Madagascar Escape 2 Africa

Leul isi regaseste familia, dupa ce avionul in care era se prabuseste. Motivul: interpretarea gresita a palpairii unui beculet rosu, hipnotic, de catre pinguinii care pilotau avionul. Girafa devine medicul junglei. Zebra isi gaseste fratii zebre si se pierde printre ei, pentru ca sunt toti unici. Hipopotamitza incearca o relatie cu un hipopotam basitinas, cu fundul namolos, care ii apreciaza cantitatea de grasime; pentru ca in final sa ii dea seama ca de fapt girafa o iubeste. Pinguinii fura jeep-urile turistilor veniti in safari pentru a repara avionul alaturi de maimutele jucatoare de sah. Turistii se unesc, ca sa supravietuiasca in jungla africana, condusi de Granny, singura care i-a facut sa realizeze ca sunt superiori naturii, pentru ca au supravietuit junglei de beton ("the concrete jungle" aka New York).
Punctul culminant: Leul e exilat din... tribul leilor. Nu a putut sa treaca testul initiatic si a fost lovit in cap cu un bolovan imens de catre un alt leu, pe steroizi. Astfel e obligat sa poarte Palaria rusinii, un amestec de fructe tropicale, si, impreuna cu familia lui sa mature gazelele miniaturale de pe sub copacii din Africa. Singura lui scapare e sa regaseasca valorile prieteniei. Atunci isi da seama ca zebra e de fapt singura zebra neagra cu dungi albe din marea de zebre albe cu dungi negre. Prietenia fiind restabilita, incepe aventura. Fiecare dintre animale are impresia ca problema ei e cea mai importanta. De fapt, problemele mele sunt cele mai importante. Am uitat sa spun ca singurul izvor din rezervatie a secat si au inceput tot felul de incercari de a aduce apa, cum ar fi un sacrificiu facut zeului ploii, sub protectia regelui jullien, cococtat pe un flamingo. Un rechin sare singur din mare pana in vulcan si se sacrifica din gresala.
Leul, zebra, girafa si restul se tot plimba prin jungla din afara rezervatiei, the spooky one, unde nu exista gazele miniaturale cata frunza cata iarba, ca in rezervatie, si se pomenesc nas in nas cu tribul de salbatici newyorkezi. Leul si tatal sau danseaza de mama focului si ii amagesc pe americani. Acestia, din nefericire, sunt mult mai usor de manipulat prin sowbizz decat restul triburilor plimbatoare prin jungla. Intre timp, pinguinii au reparat avionul, i-au atasat niste aripi miscatoare. Asta dupa ce, evident, au avut niste probleme cu maimutele care cereau concediu de odihna, medical si tot felul de drepturi. Leul si tatal sau sparg barajul cu galeata in care erau agatati de avion cu un lant din maimute vorbarete, astfel readucand apa in rezervatie, liniste si toate cele.
Finalul e fericit, "love transcendes all differences", papusa din lemn si pinguinul-sef se casatoresc si pleca cu avionul in luna de miere. Animalele raman fericite in rezervatie.

:))) mai e nevoie sa mai adaug ceva sau e suficient de dubios?
Dar e ok, nu e decat un film pentru copii.
Genericul de final totusi e de remarcat, un mix frumos, o grafica excelenta (I like to move it in interpretarea will.i.am). Printre multi altii, de muzica s-a ocupat si Hans Zimmer.

Niciun comentariu: