14 septembrie 2008

Cannibal Holocaust


S-a văzut Cannibal Holocaust.
Din taglines-urile de pe imdb : "Ripout! Barbeque! Devour! How long can you take it?", "The most savage and brutal film in modern history". In special pentru 1980, anul când a fost făcut.
Serios acum, eu sunt emotionala din aia, adica plang la filmele alea care ating coarda sensibila si ma înfricoșez suficient de tare la un horror ok. Insa aici.. well.. nothing. Generația mea e de vina, am sondat pana când nu aveam unde sa mai ne adâncim toate emoțiile încât nu ne mai atinge nimic.
Revenind la film: intriga slăbuța, idee dezvoltata suficient de puțin ca sa para a te lasă pe tine sa o digeri. Problema canibalilor au dezbătut-o mai bine alții. E clar ca un om poate fi marcat mult mai bine de un film care îl stimulează intelectual, nu doar vizual. " Ma întreb dacă ei sunt adevărații canibali?" .. slăbuț..
La sfârșit, dacă intra cu un discurs cuprinzător asupra omenirii și a canibalilor, om și societate, pervertirea valorilor, și cam unde duce setea de glorie (subiect arhiutilizat în literatura și cinematografie), evident în stilul conversațional simplu al întregii pelicule... se schimba valoarea, sau capătă valoare, cum doriți.
Pe segmentul asta, The Saw rulează, toate : intriga bine țesuta, violenta vizuala suficient sugerata și realizata, dar în special horror psihologic, mind games. Te sperie dar te și stimulează intelectual, plus ca e verosimil, dacă ar fi ars-o fantastic nu era la fel.
Din multe motive, Canibal Holocaust e un film slab, privind obiectiv asupra însușirilor pe care le are un film bun. Dar, asa cum canibalii e posibil sa fie morali , asa și filmul asa e posibil sa fie o capodopera intro alta societate, care se ghidează după alte norme, nu neapărat una mai buna, acum ca binele și răul sunt subiective.
O sa îl recomand, e ok sa ai experiența vizionarii lui, atâta timp cât ai un stomac tare.

Niciun comentariu: